Снимка: Ройтерс
fallback

Футболната година в Испания бе особено емоционална. Ла Лига изгуби една от големите си емблеми - Кристиано Роналдо, който не успя да изглади различията си с боса на Реал Мадрид Флорентино Перес и избра да твори история в Ювентус.

Това обаче далеч не бе единствената голяма загуба за Испания. Фернандо Торес бе изпратен от Атлетико Мадрид със серенада, а Андрес Иниеста остана сам на “Ноу Камп” далеч след последния си мач за Барселона. 

 
От друга страна за първи път от години в последния кръг на първенството нямаше нищо за решаване - нито шампиона, нито кой ще играе в Европа, нищо кой ще бъде голмайстор. За сметка на това Барселона пропусна да завърши сезона без загуба, след като бе надигран чак в 37-мия кръг.
 
Но пък дни по-късно каталунците играха и победиха в контролна среща в Южна Африка, така че, в кръга на шегата, сигурно са останали доволни. Разбира се, съвсем естествено Барселона спечели титлата и то с убийствена разлика. 14 точки от втория Атлетико Мадрид и на цели 17 повече от вечния противник Реал Мадрид. 
 
Тимът на Ернесто Валверде започна да трупа преднина още от старта на сезона и след само три кръга имаше 4 точки преднина от Реал. В допълнение каталунците спечелиха Купата на Краля след разрушителното 5:0 на финала срещу Севиля.
 
Лионел Меси пък не спираше да бележи. Аржентинецът стана голмайстор на Ла Лига с 34 гола, пред Кристиано Роналдо с 26 и Луис Суарес с 25. Освен това Бълхада бе и играчът с най-много асистенции в първенството - 12, колкото дадоха Пабло Форнаис и Луис Суарес. 
 
Прочетете в Gol.bg обширния анализ за случилото се в Барса и Реал

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Когато замине краля...шутовете си остават просто шутове.

fallback