Колко пъти през тази година прочетохте заглавия от типа "Левски копае дъното", "Синята мъка продължава" и подобни? Вероятно много. Има и причина това да е така. Измина поредна година, в която любовта на феновете на 26-кратните шампиони бе поставена на ужасяващи изпитания.

Началото на болезнените изживявания дойде през януари 2018 година след едно притеснително равенство на Левски срещу шестия в малтийския шампионат полупрофесионален клуб Флориана в контролна среща. Тогава треньор бе вездесъщият Делио Роси, на който ръководството на "сините" му бе гласувало тотално доверие с надеждите да изправи тима на крака през зимната пауза.
 
Всички следящи българския футбол, обаче, знаят какво се случи. Левски така и не изгради стабилен отбор, който да има покритие на фаворит. "Синият" манталитет на победител отстъпи място на посредствеността.
 
В този ред на мисли тимът от "Герена" за поредна година загуби шансовете си за първа шампионска титла от 2009 година насам. Тогава се стигна до спасителния пояс - Купата на България. Той обаче тотално удави надеждите на левскарите и нанесе сериозни пробойни по корпуса на клуба.
 
Прочетете в Gol.bg и останалата част от обзора на годината за Левски

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase