Снимка: Булфото, архив
fallback

"Левски" стремглаво е тръгнал по пътя на ЦСКА и съвсем скоро може да загуби професионалния си статус.

Собствениците на фирма "Титан 77" ООД - близнаците Юлиан и Емил Ботеви, са поискали "сините" да бъдат обявени в несъстоятелност, пише Спортал.

Делото е образувано на 13 ноември 2018 г.

Ако това се случи, за 26-кратния шампион на България следват черни дни по подобие на големия съперник.

Според разпоредбите в България, след дата на несъстоятелност нямаш право да плащаш на никого освен на държавата, да даваш заплати и да покриваш разходи за неотложни нужди като ток и вода.

Губиш и членството си в БФС.

Gol.bg вече обяви,че дълговете на Левски са над 20 млн. евро и на "Герена" са тръгнали смело към фалит. Нашата медия съобщи още, че от началото на 2018 г. собственикът на "сините" Спас Русев е пръснал сериозни милиони. Не е тайна, че в клуба боравят с голям бюджет, като в България единствено Лудогорец може да си позволи по-висок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Цесекаров

преди 5 години

Гриша Ганчев понатрупа опит в търговията с търговски марки и току-виж взел, че купил ТМ "Левски" и я окичил на неговите момчета в Ловеч, ей така, за самочувствие на футбалетите...

40

Лефскалов

преди 5 години

Скоро няма да има пфк Левски АД, но ще е налична една, не много скъпа търговска марка за продан. Така че, колеги, сега е момента да си нарегистрирате нови дружества или просто на сегашните ви да смените имената им, че като дойде момента за наддаването (попълване масата на несъстоятелността), да сте готови, за да изкарате по някой лев. Съвършенно очевидно и законово е, че до 1-2 години някое друго дружество, ще купи търговската марка "Левски".

39

поправка

преди 5 години

Защо пишете 20 000 000 евро, а не 40 000 000 лева? Май в лева звучи по-страшно и сините крави ще вият на умряло.

fallback