Снимка: БТА
fallback

Левски удари с 1:0 ЦСКА на стадион "Васил Левски" и взе "Вечното дерби" на България. Единственото попадение в мача бе автогол на Черниаускас в 30-ата минута.

Със спечелените три точки Левски свали ЦСКА от първото място и вече е лидер в класирането с 25 пункта. Армейците са втори с 22 точки, но могат да бъдат изместени и от Лудогорец, който има 20, но и мач по-малко.

С този успех Левски отново има предимство в баланса във "Вечното дерби". "Сините" вече имат 54 шампионатни победи, докато "червените" са с 53, а равенствата са 39.

Това бе и първи успех на Левски срещу ЦСКА за първенство в последните седем срещи.

Като цяло футболистите на Славиша Стоянович изиграха по-правилно мача, създадоха повече чисти голови положения, вкараха с доза късмет и заслужено си взеха победата и трите точки.

ЦСКА изигра вяло срещата, допусна изключително груби грешки в защита и средата на терена, което доведе и до логична загуба. Така Левски е лидер, а ЦСКА на второ място.

Четете подробности за мача в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

9000

преди 5 години

Проклинам всички левскари, било привърженици или ветерани, въобще хора изпитващи симпатии към Левски да наричат този мач с преименуваните ПОМАЦИ дерби. Дербито беше, за умрелия или добро или нищо. Вечна памет на чорбата.

71

Jo6

преди 5 години

Стига с това вечно дерби, махай те го. Идва следващото - Лютоборец - Лефски. Нали са 1 и 2.

70

Детелин

преди 5 години

Василия Пейчева авторката на статията , изооооооооообщо не е левскарка , ама грам дори ! Мдаааа ..... ( както казва Камата ) абе ей , *** повечето ЗА НИЩО , АМА ЗА НИИИЩО НЕ СТАВАТЕ , нито в България , нито в чужбина да берете ягоди или краставици !! левски удари с 1:0 ЦСКА ... удари ? УДАРИ ? У ! Мааааайка ти по-добре да е раждала дърва и въглища , щяха да са по-полезни от тебе !!! Разбирам да е 3:0 резултата , че пишеш УДАРИ . А то какво, с автогол и НЕпризната дузпа, едвам 1:0 , ТФУ

fallback