Кадър: Bulgaria ON AIR

 

Изгряващата суперзвезда на френския национален отбор Килиан Мбапе, който изведе тима на четвърт финал на Световното първенство, помогна на група деца да осъществят мечтата си и да гледат мачове от Мондиала.

Въпреки своята известност младата надежда на френския футбол не споделя за своите благотворителни дейности.

Той е млад, талантлив и с огромен потенциал. Френският нападател Килиан Мбапе се превърна в първия тийнейджър, който вкарва два гола в мач от Световно първенство след Пеле.

Мбапе е израснал в парижкото предградие Бонди. Въпреки популярността си той не е загубил връзката с корените си, разказва Bulgaria ON AIR.

Миналия месец младата звезда на френския футбол помогна за финансирането на пътуване на група ученици от местното училище до Русия.

По време на 10-дневното си пътуване 25 тийнейджъри посетиха най-известните забележителности на руската столица, присъстваха на футболните срещи Марокo срещу Португалия и Франция срещу Дания, и се срещнаха с Mбапе след тренировъчна сесия за френския футболен отбор.

Мбапе е дискретен по отношение на благотворителните си дейности и не потвърди пред френските медии, че е отказал хонорарите си за мачове на Световното първенство и е дарил парите за благотворителност.

За семейството си, приятелите и хората от предградие Бонди Мбапе е доказателство, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща.

Вижте репортажа на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase