Снимка: Reuters
fallback

Мач, достоен за финал! Бразилия и Белгия напълно оправдаха високите очаквания и сътвориха истинско шоу на "Казан Арена", което европейците спечелиха с 2:1 и за втори път в историята си се класираха на 1/2-финал на световно първенство след 1986 г. Там съперник ще е Франция, който по-рано елиминира Уругвай след 2:0 в Нижни Новгород.

С основна заслуга за успеха на "червените дяволи" беше селекционерът им Роберто Мартинес, който тотално надхитри колегата си Тите. Той заложи на върха на атаката на Кевин Де Бройне, който от дълбочина извеждаше Еден Азар и Ромелу Лукаку, които действаха съответно отляво и отдясно в схема 3-4-3.

Именно това решение се оказа решаващо и със смъртоносни контри триото не остави никакъв шанс на клетата бразилска отбрана. "Селесао" пък показа, че е еднотипен и предвидим отбор и заместникът на наказания Каземиро – Фернандиньо, се оказа големият грешник.
Една от редовните смени на Тите по време на мачовете си заби автогол още в 13-ата минута от корнер, въпреки че не беше притискан. За капак халфът на Манчестър Сити не успя да се справи с контрите на европейците. При една от тях, след малко повече от половин час игра, Де Бройне се разписа за 2:0, след като Лукаку пробяга около 30 м с топка в крака.

След почивката Бразилия имаше териториално надмощие, но стигна до гол чак в 76-ата минута, когато резервата Ренато Аугусто беше точен, но това беше всичко.

Подробности за мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Замислен

преди 5 години

Спомням си, когато Германия отпадна още в групите, тези красавци(Бразилия) разнасяха някакъв ковчег по улиците. Били погребвали Германия. Е? Къде е сега ковчегът.

89

Изнервен

преди 5 години

Чак пък достоен за финал? Нищо кой знае какво особено, а Бразилия е трагична - играят като охлюви.

88

Доволен

преди 5 години

Ха-ха-ха-хаа! Браво на белгийците! Стига с това робуване на легенди и авторитети. Много обичам селесао да пада...

fallback