Снимка: Reuters
fallback

Работното време в Бразилия се оказа променено в началото на тази седмица заради срещата на националния отбор по футбол с тима на Мексико. Мачът бе насрочен за 11.00 часа сутринта местно време /17.00 ч. българско време/ и много банки, магазини и други учреждения отвориха чак следобед.

Това съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Държавните служители получиха възможност да напуснат работните си места напълно официално, след като федералното правителство на най-голямата южноамериканска страна прие още в началото на юни нужното постановление.

Колкото до частните компании, решението за необходимостта от присъствие на служителите в офисите по време на мачовете на националния отбор беше оставено на преценката на техните ръководители.

Учебните заведения получиха правото да постъпят по същия начин.

Работещите в баровете и ресторантите останаха почти единствените, които заради футболното първенство имаха удължено работно време. Много заведения, които обикновено отварят не по-рано от обяд, а дори и в 18.00 часа местно време, в дните на мачовете с участие на бразилския отбор отваряха вратите си още в 10.00 часа сутринта.

Макар че в Рио де Жанейро и други градове местните власти организираха няколко пункта за гледане на шампионата под открито небе, повечето бразилци по традиция следят първенството в компанията на приятели и роднини, на гости или в баровете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Щерю

преди 5 години

Мондила требе да е сестрата на Годзила...

8

Анонимен

преди 5 години

До Гошо"В Бразилия футбола е...религия,това е спорта,който консолидира нацията.У нас такъв спорт няма.Пита се,какво ще консолидира нацията"-------------Има! У нас религията е....завистта и омразата към другите. Затова завистта ще консолидира нацията. Това е националният ни спорт със сигурност! :)

7

Анонимен

преди 5 години

Заради Мондила??? Добре че не е миндила)) Журналисти...

fallback