Снимка: Reuters
fallback

И без намесата на видео-асистент съдията същите отбори са щели да продължат напред на световното първенство, отчете вестник "Марка". Единствената разлика е щяла да бъде в позициите на тимовете в някои от групите. 

Критиките към новата система не са никак малко, след като според мнозина реферите разчитат твърде много на нея, а освен това в някои ситуации отново трябва да решават сами и това продължава да предизвиква полемики. 
 
Испанското издание изчислява, че само в 3 от групите е щяло да има разместване на позициите, което е щяло да доведе до различни съперници на отборите и различни места в схемата, в сравнение с настоящата. 
 
Това са групи В, С и D, като в първата Испания нямаше да бъде на първо място, а на второ, а победата щеше да е за Португалия. В последните мачове и на двата тима имаше участие на ВАР, но без системата те пак щяха да се класират. 
 
В трета и четвърта група е щяло да бъде същото, като Франция и Дания са щели да разменят местата си и съответно да играят срещу Хърватия и Аржентина, а не както е в момента. В група D пък шведите нямаще да са първи, заради получената с ВАР дузпа в мача с Корея и щяха да играят с Бразилия. Германия пак щеше да отпаде, а Мексико да бъде на върха и да играе с Швейцария. 
 
Всичко това със сигурност ще продължи да създава полемики и за в бъдеще, но по всичко изглежда, че от ФИФА не смятат да променят нововъведението. 
 
Всичко за Мондиал 2018 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Цецо

преди 5 години

Според мен тази система трябва да я има, по-скоро трябва да се прецизират обстоятелствата, при които да се използва и колко пъти по време на мача! А забелязвам, че едва ли не при всяко съдийско отсъждане всички играчи започват усърдно да очертават с ръце пред съдията телевизионни екрани...което е доста смешно! :)

11

Анонимен

преди 5 години

"Тъмната стаичка" въобще не е толкова тъмна. СЪдията отива малко настрана, където може да гледа видеоповторения. На няколко пъти системата ВАР бе много полезна - дали топката е преминала цялаат голлиния или не е. Ако системата ВАР дейставше на световното 1966 нямаше да отменят гола на Германия срещу АНглия и Англия можеше да не спечели.

10

Анонимен

преди 5 години

Мача на ИРан и ИСпания в който съдите не пожела на няколко пъти да използва системата Вар бе изнервен от субективните оценки на съдията.

fallback