Германската преса реагира емоционално на шокиращата загуба на националния отбор от Южна Корея и отпадането от Световното първенство още в груповата фаза. Настроението на отбора, който преди четири години доминира световната футболна сцена, бе мрачно на път за хотела след мача.
 
"Германия е аут!", написа водещото издание "Шпигел" след поражението на Бундестима и допълни - "Германия допусна загуба в мач срещу най-слабия в групата", съобщава Bulgaria ON AIR.

"Йоаким Льов отказа да коментира въпроса за бъдещето си като старши треньор на националния отбор на Германия", написа ежедневникът "Ди Велт". "Това бе най-големият удар в историята на германските участия в световните първенства по футбол. 0:2 е болезненият край за Германия на шампионата в Русия", коментира "Билд".

"Германия се провали в груповата фаза - за първи път в историята. И то заради загуба от Южна Корея. Исторически провал", написа националният ежедневник "Ди Цайт". "Оставка на Льов? Въпросът остава отворен", пише "Алгемайне Франфуртер Цайтунг", като припомня, че договорът на Йоаким Льов е до 2022 г.

А за финал ви оставяме с красноречивия туит на Fox sports Brasil, на които едва ли им е било толкова забавно преди 4 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase