Снимка: Reuters
fallback

Легендата на Реал Мадрид Фернандо Йеро официално бе обявен за треньор на Испания и ще води Ла Фурия на световното първенство.

Раздялата с Хулен Лопетеги и бурните събития около тима вчера накараха президентът на федерацията Луис Рубиалес да действа бързо и той се спря на спортния директор.

Първоначално се смяташе, че отборът може да бъде воден от тандема Йеро-Алберт Селадес или пък само от младежкия наставник. В крайна сметка изборът падна върху Йеро.

"Фернандо Йеро поема позицията на национален треньор за световното първенство в Русия. Той ще даде пресконференция заедно с Луис Рубиалес от 18,30 часа местно време (18,30 българско). След това той ще проведе първата си тренировка, а в петък ще бъде начело на отбора в сблъсъка с Португалия" се казва в официалното съобщение на федерацията.

Малко по-рано днес испанският селекционер Хулен Лопетеги бе уволнен от поста селекционер на Испания. Причината бе, че снощи стана ясно, че специалистът ще поеме Реал Мадрид след края на първенството в Русия.

Всички новини преди старта на световното първенство четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Старо куче

преди 5 години

Ойде коньо у реката. Испания 'уби" отбора си. Жалко! Не обичам португалския отбор, особено "рядкото ///" роналдо.

2

Анонимен

преди 5 години

Кал уволнявате треньор 2 дена преди световното ве :) хахахахаххАко беше тука щяхме да кажем - Българска работа.

1

Анонимен

преди 5 години

Ей, това са чудовищни неща. Не можаха ли след световното да се разберат другарите от Реал с испанската футболна федерация, ами трябваше да правят гнусотии в навечерието на Мондиала.

fallback