64 футболни срещи, 12 модерни стадиона, 32 национални отбора – само един победител. Магията на Световното първенство по футбол е неоспорима. Но какво би било то без музикалния съпровод, който да вдъхнови и да обедини милиардите запалянковци по света?

Официалната песен на Световното първенство по футбол е един от символите на всяко издание от грандиозното спортно събитие. С кавъри на десетки различни езици, химнът на Световното за кратко се превръща в универсален език.

През 2006 година домакин е Германия. Изпълнителят е Хърбърт Грьонемайър, а песента е "Отпразнувай деня“ – мелодия, която носи духът на футболните трепети и до днес.

През 2010 година Световното първенство гостува на Южна Африка, а колумбийската певица Шакира завладява света с безспорния хит "Уака уака“ – песен, която въплъти не само вълнението на запалянковците, но и културата на държавата-домакин.

През 2014 година футболът се завърна в Бразилия, а с него изгря и песента на Питбул и Дженифър Лопес "Ние сме едно".

Тази година Световното първенство в Русия ще премине под музикалния съпровод на “Удари го на живот” на изпълнителя Ники Джам. Този път с изненада – участие на холивудската звезда Уил Смит и косовската певица Ера Истрефи.

Песента ще бъде изпълнена на церемонията по откриването на турнира и без съмнение ще изпълни и световния музикален ефир.

А за възможността да стане символ на Световното първенство, Ники Джам е категоричен – "това е най-голямото постижение в живота ми", разказва Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase