Снимка: Reuters

Gol.bg продължаваме да представя рубриката си "Дербитата на Европа". В нея имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа. 

Тази седмица предстоят много големи мачове, които приковават вниманието на всички футболни фенове. Във вторник Ливърпул приема Рома на "Анфийлд" в първа 1/2-финална среща от Шампионска лига. Ден по-късно един срещу друг се изправят големите фаворити Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, като баварците ще търсят мъст за двете си поредни отпадания от "кралския клуб".
 
Преди супер сблъсъка на "Алианц Арена" в България ще можем да се насладим на четвъртото издания през месец април на Вечното дерби между Левски и ЦСКА. Двата отбора излизат един срещу друг в 1/2-финален реванш за Купата, като "сините" имат преднина от 2:0 след първия мач.
 
В Италия е време за голямото дерби между Интер и Ювентус. "Бианконерите" нямат право на грешка, защото вече сериозно рискуват хегемонията им на Ботуша да бъде прекъсната заради загубата от Наполи и равенствата със слабаците Кротоне и СПАЛ. От своя страна "нерадзурите" водят здрава битка за място в Топ 4 с Рома и Лацио и също се нуждаят от задължителна победа.
 
В Испания един успех дели Барселона от титлата, която може официално да стане факт при гостуването на Депортиво Ла Коруня. В Англия е ред за класическото дерби Манчестър Юнайтед – Арсенал, като Арсен Венгер за последен път ще води "топчиите" на "Олд Трафорд", защото в края на сезона напуска поста си след 22 години работа.
 
Вижте програмата за седмицата в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase