Снимка: Булфото
fallback

Ваня Симонска, изпълнителен продуцент на спортните новини по Bulgaria ON AIR, коментира кървавия инцидент по време на мача Левски-ЦСКА. Dnes.bg публикува коментара й.

Бомби, кръв, жертви - не, това не е война, нито предвоенна обстановка. Това е просто един мач. Дерби. ЦСКА - Левски. Фенове, ултраси, хореография, забавление, футболно зрелище. Това са стандартите, които изникват в съзнанието ни, когато предстои сблъсък на два гранда, нали? Уви обаче...ден по-късно никой не говори за футбол, а за кървавия инцидент, белязал двубоя на националния стадион "Васил Левски".

Вторият мач между "червени" и "сини" от серията през април остави горчив привкус у всички ни, които бяхме на стадиона. Резултатът от него и показаното от футболистите на терена вече нямат никакво значение. Нищо вълнуващо. И как да бъде иначе когато посред нощ лекари се борят да спасят зрението на една жена.

Една жена, която просто е вършела служебните си задължения. Една жена, която с нищо не е провокирала нечия агресия. И всъщност тук няма значение, че тя е полицай. Няма значение, че е жена. Защото тук става дума за човешко същество и нечовешко поведение отсреща.

"Господа", няма нищо мъжкарско в това да хвърляте бомби, да чупите, удряте или проявявате каквато и да било агресия. Това е слабост! Утре на мястото на тази жена, ще бъдете вие. И тук няма значение кой отбор "подкрепяте". Защото този отбор може и без вас.

Вие не допринасяте с нищо за развитието на футболната игра, нито пък за хубавите фенски емоции по трибуните. Вие, "господа", пречите и е крайно време да бъдат взети адекватни мерки срещу такива като вас!

Футболът е магия - не я разваляйте, а я изживявайте!

Коментарa можете да откриете и на сайта Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Цецо

преди 6 години

Да се поучат от английския опит, иначе няма как да се променят нещата към по-добро!!! Аз обожавам футбола, с радост бих ходил на мач, но ме е страх!!! Страх ме е от тези ***, няма значение кой отбор "подкрепят", които не гледат спортното събитие, а гледат с кой да се сбият, кого да гръмнат и прочие...!!!!

33

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

добре де, защо като говедата гръмнат някой със самоделна бомбичка всички изречения започват със цска? кво общо имат армейците с закачените на кафево кухороги? или като идил, докато има друговерци, ще взривяваме... на фона на вересиите към нап, си плачат за една година при аматьорите, да поиграят със смоляновци, па да видиме дали ще им е до бомби

32

Указание

преди 6 години

Да напишат Указание , как се ходи на Стадиона и как трябва да се държат тези които искат да гледат футбол , да ги Интегрират като Бежанците иначе не става

fallback