Снимка: Reuters
fallback

УЕФА избра идеалния отбор в Европа от началото на века. Най-много представители в него има Барселона – петима, а настоящият първенец на Стария континент Реал Мадрид е с трима. 

В атака логично са Лео Меси и Кристиано Роналдо, които от години неизменно обират всички индивидуални награди, а триото в предни позиции се допълва от френската легенда Тиери Анри.
 
Европейската футболна централа е съставила единадесеторката от състезатели, които за последните 16 г. най-много са попадали в "Идеалния отбор за сезона".
 
Именно заради това Икер Касияс е избран за вратар пред Джанлуиджи Буфон и Мануел Нойер, а в него отсъстват съвременни звезди като най-скъпия играч в историята Неймар, Луис Суарес, Златан Ибрахимович и др.

Вижте идеалния отбор на УЕФА за века в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

L. Figo

преди 6 години

Hala Barca !!!

2

РБК37

преди 6 години

Бих казал ,че тази класация е направена от 2010 и е добавен Анри . Роналдиньо го няма и много други които са по-добри и от Рамос с Пике и от Джерард и Лам . Касиляс 50 на 50 му е място тук ,но щом УЕФА Е казала то тъй ще е . Забелязах интересни случаи ,докато беше Блатер ,то Реал не печелеше нито една купа на ЛШ и Роналдо губеше тотално от Меси за футболист на годината ,а също че Марадона не го канеха на нито едно футболно събитие ,а сега се появява и ще се явява и на жребия в Москва на 1 декем

1

Анонимен

преди 6 години

Ами той века съвсем скоро започна,така че не става дума за век а за петнайсетина години.За века ще може да се говори след 70-80 години.

fallback