Снимка: Reuters

Барселона размаза с 3:0 раздираният от кадрови проблеми италиански хегемон Ювентус в първи мач от Група "D" на Шампионска лига, игран на "Камп Ноу". В големия герой за каталунците се превърна обичайният заподозрян Лео Меси, който вкара първите си два гола от четири мача във вратата на легендата Джанлуиджи Буфон.

През първото полувреме и двата отбора създадоха доста опасни положения, но в 45-ата минута Меси откри резултата с великолепен удар по земя. Малко след подновяването на играта петкратният носител на Златната топка нацели гредата, но по-късно Иван Ракитич се разписа за 2:0. В 69-ата минута аржентинският гений оформи крайния резултат, след като навърза последователно Алекс Сандро и Мехди Бенатия.

Така Барса стартира новия сезон в Шампионска лига по мечтан начин и отмъсти на "бианконерите" за миналогодишното елиминиране от 1/4-финалите. В следващия кръг испанците гостуват на Спортинг Лисабон, който надделя с 3:2 като гост над Олимпиакос. На 27 септември пък Юве е домакин на гръцкия гранд.

Всичко за мачовете в Шампионската лига четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase