Снимка: Булфото

Септември изненадващо победи с 4:1 Черно море в мач от 7-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Тича" във Варна.

В много интересен двубой Септември успя да изненада Черно море при повторния дебют начело на отбора на Николай Митов. Това е първата среща на стадион "Тича", която се игра на електрическо осветление.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме. Гостите откриха резултата още в 6-та минута. След грешка на вратаря Емил Михайлов, топката попадна у Крис Гади, който подаде към Мартин Тошев, а нападателят на Септември с удар по земя вкара в опразнената врата за 1:0 за столичния тим.

Домакините можеха да изравнят резултата в 16-та минута. Ондрей Сукуп центрира остро отдясно, а Марек Кузма засече топката с глава, но вратарят Янко Георгиев успя да парира удара му. В 22-та минута отново Марек Кузма можеше да вкара за Черно море, но от чиста позиция стреля неточно.

В 27-та минута отборът на Септември можеше да вкара втори гол. Владислав Романов успя да центрира отляво към връхлитащия Борис Галчев, който обаче стреля неточно.

В 40-та минута отлична изява на вратаря на гостите Янко Георгиев предотврати сигурен гол след страхотен удар от воле на Александър Цветков.

След подновяването на играта в 54-та минута Черно море остана с десет души на терена, след като Илиас Хасани получи директен червен картон за нарушение срещу откъсващ се футболист на гостите. При последвалия пряк свободен удар Борис Галчев с перфектно изпълнение удвои преднината на Септември - 2:0.

В 58-та минута Мартин Костадин отклони топката към Марек Кузма в наказателното поле на гостите, но нападателят на Черно море не успя да реализира от метър разстояние. В следващата минута отново Марек Кузма бе изведен сам срещу вратаря на гостите Янко Георгиев, но пропусна, а при последвалата добавка нападателят извърши нарушение срещу стража на Септември.

В 64-та минута Крис Гади проби отдясно, навлезе в наказателното поле на домакините и пусна пас към Мартин Тошев, който обаче от един метър стреля над вратата. В 65-та минута Георги Илиев се възползва от разбъркване в наказателното поле на Септември и намали резултата - 1:2.

В 71-та и 73-та минута две попадения на Черно море не бяха зачетени заради засади, но повторенията показаха, че такива няма. В 74-та минута заради недоволството си от резервната скамейка на Черно море бе изгонен пом.треньорът Ивайло Петров.

В 81-та минута след поредната контраатака на гостите Крис Гади проби отдясно и подаде към Мартин Тошев, който с техничен удар вкара за 3:1. В същата минута треньорът на Септември бе изгонен от резервната скамейка. Гостите доиграха последните няколко минути с 10 души, заради контузия, която получи капитанът Богомил Дяков.

В третата минута на даденото четириминутно продължение на втората част Крис Гади оформи крайното 4:1 за Септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase