Снимка: архив "Булфото"
fallback

Бившият футболен съдия Борислав Александров си спомни интересна случка с футболната звезда „Христо Стоичков.
Историята е от приятелски мач на стадион "Българска армия", в който ЦСКА играе срещу Омония (Никозия).

"Бяхме се разбрали със Стоичков, че след мача ще ходим на кафе. Преди срещата обаче му казах да не пада 10-15 пъти в наказателното поле за дузпа, а най-много два-три: за да е по-убедителен пред съдиите“, спомня си рефера, цитиран от "Меридиан мач" и gol.bg.

Треньор на ЦСКА тогава бил Димитър Пенев.

"Видя, че нещо си казваме, дойде и попита: "Боре, какво си говорите?". Казах му, че инструктирам Стоичков да спазва правилата. В един момент от мача дадох дузпа за ЦСКА. След това Ицо падна още веднъж в наказателното поле, при което не отсъдих наказателен удар. Той взе да недоволства и ме напсува".

"Имаше предварителна договорка, понеже мачът беше приятелски, ако има изгонен играч, да бъде сменен с друг. Червен картон не му вдигнах, но казах на Пената да го сменя. Така и стана. Де факто го изгоних. Мислех, че след тази случка ходенето да пием кафе с Ицо ще отпадне".

"След мача обаче той дойде, почука на вратата на съдийската стая и вика: "Айде бе, готов ли си да тръгваме?". Аз му отговорих: "Не си ли ми сърдит, че те изгоних?", а той ми каза: "Е, за какво да съм ти сърдит - аз те псувам, много ясно, че ще го направиш". В крайна сметка станалото на терена не попречи да излезем вечерта".

"Казвам го, за да разберете, че не е вярно това, което някои хора твърдят за Ицо. А именно, че бил лош човек - напротив много е точен", сподели Боре Александров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Що за човек си бе, да те изпсува някой и после все едно нищо не било станало. Да те ... в съдията ***. Див балкански мазохизъм.

12

Анонимен

преди 6 години

И на мен ми липсват приятелските мачове, в които отборите свободно можеха да си договарят правилата.

11

псува иноземни

преди 6 години

Относно псуването това е срещу полувидими вече негодничета проникнали сред нашия обитаем бял свят..това го констатирахме з а първи път като гледахме магаре на мост и как стопанина изгони невидимо същество блокирало магарето..от тогава внимателно оценяваме и този способ з а справяне с трудни проблеми..Подобна техника ползват водачи на МПС при закучване на нещо в двигателя

fallback