Снимка: Reuters
fallback

Легендарният нападател на Барселона и България Христо Стоичков за пореден път захапа големия противник на каталунците Реал Мадрид. 

Кавалерът на Златната топка за 1994 година даде обширно интервю пред "Р-Спорт", в което не пропусна да се заяде с "белия балет", който през този сезон постигна дубъл – Шампионска лига и титла в Испания.
 
"Финалът с Ювентус не го гледах. Наистина, не мога да гледам как Реал побеждава. Но те в продължение на десет години станаха шампиони три пъти. Това е позор. Истински срам за Реал. В продължение на 30 години имат само седем титли (б.р.- всъщност са единадесет). С такива възможности, каквито има Реал, това е смешно. Мадридчани не могат да спечелят пет трофея за един сезон, както направи Барселона. Могат само да мечтаят за това", заяви Стоичков.
 
Той не пропусна отново да направи сравнение между големите звезди на световния футбол Лео Меси и Кристиано Роналдо. "Няма съмнение, че това са двамата най-добри играчи в момента. Но вярвайте ми, с Меси никой не може да се сравнява. Така както Реал не може да се сравнява с Барса. Там не могат да играят нашия футбол, школата им не може по никакъв начин да се сравни с Ла Масия", каза още Стоичков.
 
На въпрос, че Кристиано Роналдо заслужава Златната топка най-много, той отговори: "Защо? Тя се дава през януари. До тогава може да се промени всичко". 
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Вярно е реал са за срам

26

Анонимен

преди 6 години

Кухата кратуна Стоичков пак ръси простотии... Ама нали си е *** като гъдулка, какво да очакваш...

25

г

преди 6 години

Толкова е *** ,че стана журналист от които се гнусеше.

fallback