Снимка: Reuters

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан бе повече от щастлив, след като изцяло пренаписа историята на Шампионската лига с неговия отбор.

След като спечелиха финала с 4:1 срещу Ювентус, "кралете" станаха първият тим, който успява да защити отличието си след промените в турнира през 90-те години на миналия век.

Още по темата

"Щастливи сме, защото никой не бе правил нещо подобно до момента. Работихме усилено, за да стигнем до този дубъл", обяви той по време на пресконференцията след мача.

"Когато работиш в такъв страхотен клуб и с такива страхотни играчи, тогава можеш да постигнеш невероятни неща. Играхме срещу много силен отбор, какъвто несъмнено е Ювентус и наистина страдахме много през първото полувреме. След почивката обаче бяхме по-добри от противника и действахме по-агресивно. Като цяло напълно си заслужихме победата и трофея", заяви треньорът на Реал Мадрид.

"Не мисля, че това, което постигнах ме прави някакъв гений. Аз просто имам голяма страст към футбола и преди всичко работя в един невероятен клуб, в който мога да разчитам наистина на играчи от висок калибър. Дали ще остана? Нека да си почина и да се позабавлявам, а след това ще видим".

"Ювентус също игра заслужено на финал като нас и макар да загуби, този тим винаги ще бъде в сърцето ми", призна Зидан.

За още новини от света на спорта - четете Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase