Снимка: Reuters
fallback

На този ден през 1989 година българската легенда Христо Стоичков смая света и напрактика си осигури трансфер в Барселона, където записа името си със златни букви в историята на клуба.

Преди точно 27 г. каталунците се изправиха срещу ЦСКА в първи полуфинален мач за КНК, който Барса печели с 4:2 у дома. Двата гола за "червените" са дело на Стоичков, като първият е от най-висока класа – с прецизен прехвърлящ удар преодолява излезелия напред Субисарета. След попадението покойната икона Йохан Йройф казва: "Искам го в моя отбор".

На реванша в София Барса печели с 2:1, а голът за ЦСКА отново е дело на Стоичков. След това историята е позната – Камата преминава на "Камп Ноу" за 4,5 млн. долара и с един от основните играчи в "Дрийм тийма" на Кройф, който през 1992 г. печели КЕШ.

Вижте видео от страхотното представяне на Христо Стоичков срещу Барса в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ах ха

преди 7 години

Продължавайте да се възхищавате на такива герои ,а той ви псува явно и тайно .Вика ви цървулите от БГ.Той ,отцеругателя и майкопродавница .Но вие сте си за псуване,щом му се възхищавате ,какво ли ви се меся.

13

Barsa 1993 DreamTeam

преди 7 години

Всеки в момент на афект може да изръси подобна глупост, много хора са се псували с роднините си.. но какво от това? Ицо е велик футболист, единици са такива за времето си, футболен титан. И какво е дал на България ли? 4-то място, златна топка, обувки и много много радост на футболните фенове в България и по света. Много хора са търсели в карти и глобуси къде се намира страната на този непримирим човек, който играе като бесен.. аз мисля, че каквото и да е казал трябва да му простим!

12

БФС

преди 7 години

А ЦСКА го наказа да не играе футбол до живот.

fallback