Снимка: Reuters

Челси се класира за полуфиналите на ФА Къп след домакинска победа с 1:0 над Манчестър Юнайтед. Големият герой за "сините" бе Н’Голо Канте, който вкара единственото попадение в срещата в 51-та минута. От 35-та обаче "червените дяволи" играха с човек по-малко заради червен картон на Андер Ерера.

Така Юнайтед не успя да защити трофея си от миналия сезон, докато Челси продължава битката за дубъл. Убедителният лидер във Висшата лига продължава да гони и купата, а конкуренция ще бъдат други два лондонски отбора - Тотнъм и Арсенал, както и Манчестър Сити, пише gol.bg.

Пред погледа на сър Алекс Фъргюсън и Дейвид Бекъм гостите от Манчестър започнаха много агресивно мача и опитваха чрез системни нарушения да изкарат от ритъм Еден Азар. Жозе Моуриньо пък изненадващо заложи на система 3-4-3, като атаката бе водена от Маркъс Рашфорд, който не бе напълно възстановен.

Именно Рашфорд изработи първото добро положение в срещата, след като подаде на Мхиратян в 12-та минута, но ударът на арменеца не попадна в целта. Последваха две блестящи спасявания на Давид Де Хеа след удари на Азар и Гари Кейхил.

Още за двубоя четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase