Снимка: БТА

Берое записа пета поредна домакинска победа над Левски в първенството, след като се наложи с 1:0 в Стара Загора. Единственият гол в мача от 24-ия кръг на Първа лига вкара Мартин Райнов още в 12-ата минута, а по този начин Николай Митов развали добрите впечатления след успеха с 2:1 над ЦСКА-София и допусна първа загуба, откакто се завърне на "Герена".

Домакините откриха резултата след продължителен натиск, който започна след поредица от грешки на героите от мача с ЦСКА-София Николай Кръстев и Давид Яблонски. След гола Левски се опита да натисне и залагаше на многоходови атаки, с което обаче се губеше остротата в нападение.

Най-опасните положения за гостите дойдоха след далечни удари на Мехди Бурабия, а в края на полувремето Бабатунде Адениджи беше на косъм от приказен гол с пета. След почивката Берое на два пъти имаше основателни претенции за дузпи, които не бяха отсъдени. Играта на гостите в атака пък стана съвсем безидейна и те разчитаха основно на статичните положения.

Левски наложи сериозен натиск чак в заключителните 10 минути, а в самия край гредата помогна на вратаря Душан Перниш, с което Берое взе 3-те точки. С тях "заралии" събраха 29 т. и се изкачиха на 9-то място, докато "сините" остават на 2-ра позиция с 48 т., но само с 3 повече от преследвача си ЦСКА-София.

Всичко за развоя на мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase