Снимка: Reuters
fallback

Байерн Мюнхен елиминира Арсенал по навик, побеждавайки и като гост с 5:1 в 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига, игран на стадион "Емиратс".

Така баварската машина продължава напред с общ резултат 10:2, изхвърляйки този противник на тази фаза от надпреварата за четвърти път от четири опита.

Момчетата на Арсен Венгер откриха резултата чрез Тио Уолкът в средата на първото полувреме, а малко след това англичанинът пропусна да се разпише още веднъж от идентична позиция - с изстрел по диагонала. Преди паузата пък Роберт Левандовски пропусна от трудна позиция най-доброто положение за баварците.

Десетина минути след почивката Байерн изравни чрез Роберт Левандовски от дузпа, а Лоран Косиелни беше изгонен заради два жълти картона в рамките на няколко секунди. Всичко свърши в 68-ата минута, в която Ариен Робен вкара втори гол за германския шампион. Към края на мача Байерн нанесе още три крошета по грохналия си противник, като този път се разписаха Дъглас Коста и Артуро Видал на два пъти.

Идентичен на първия резултат постигна и Реал Мадрид, който се наложи като гост над Наполи с 3:1. В герой се превърна капитанът Серхио Рамос, който отбеляза две попадения.

Всичко за мачовете от шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Байерн дори не се напрягаха особено в този мач. Толкова лесни са им Арсенал, че няма съдии няма засади. Ако се разминат големите на 1/4, полуфиналистите са ясни - Байерн, Реал, Атлетико, ПСЖ

8

Анонимен

преди 7 години

На калпав отбор съдията му пречи.Останалите голове пак ли съдията ви ги вкара?

7

vlady

преди 7 години

Дузпата беше съмнителна, но дори без нея и втория жълт картон Арсенал след загубата в първия мач можеше максимум да стигне до престижна победа с 1-2:0 и все едно щеше да отпадне.

fallback