Снимка: Reuters

Байерн Мюнхен срази Арсенал напълно заслужено с 5:1 в първи 1/8-финален двубой на Шампионската лига, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Германският шампион наложи домакински натиск и заслужено откри резултата чрез Ариен Робен, заковал кълбото в горния ляв ъгъл с фирменото си изпълнение.

"Артилеристите" изравниха от нищото чрез Алексис Санчес, чийто удар от бялата точка беше спасен от Мануел Нойер, но чилиецът се оказа находчив и направи успешна добавка. Десетина минути преди почивката реферът Мажич поряза баварците, защото подмина игра с ръка на Бейерин в пеналта на Арсенал.

Баварската машина буквално прегази своя противник след подновяването на играта, като в рамките на 13 минути реализира три попадения чрез Роберт Левандовски и Тиаго Алкантара на два пъти. За капак в този интервал от време полякът нацели гредата, а Гибс парира непозволено удар на Робен отблизо. Две минути преди края на редовното време влезлият от пейката Томас Мюлер вкара пети гол на гостите.

Статистиката в края на мача показа цели 70% владеене на топката за Байерн и 21:5 удара в тяхна полза. Интересното е, че през ноември 2015 година Байрен спечели със същия резултат тук, но в груповата фаза. Протоколният реванш е на 7-и март на стадион "Емиратс" в Лондон.

Бразилецът Каземиро пък бе изненадващият герой на Реал Мадрид в първия осминафинален мач от Шампионската лига срещу Наполи. Дефанзивният полузащитник вкара невероятен гол за победата с 3:1, с което направи реваншът в Неапол малко по-спокоен за тима си.

Всичко за мачовете в ШЛ четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase