Снимка: Reuters
fallback

Нормалните хора по Коледа ги обзема чувство, което ги кара да правят добрини и да се радват заедно с близките си. 

Не така обаче стоят нещата при футболистите. Натоварени от тежкия график, те често използват празника за организиране на масови запои, които понякога завършват трагично. 

Празненствата дотолкова се различават от идеята за Коледния дух, че след партито на Манчестър Юнайтед през 2007 година (според ужасени свидетели – потресаваща оргия на хиени!), сър Алекс Фъргюсън просто зачеркна празника от клубния календар.

10. Селтик (2002)

Да организираш коледното парти в друг град изглежда разумен ход, особено като се има предвид как отборът на католиците - Селтик, отпразнува рождеството през 2001 г. Апогеят на партито дойде, когато Нийл Ленън, тогава безкомпромисен халф, а сега мениджър на отбора, повърна на тротоара пред ресторант "Сизлърс" в Глазгоу. След което разби главата си в бордюра и стана поредната жертва на „тротоарната екзема”...Ръководството на Селтик подходи сериозно и си извади поука. Затова през 2002-а празненството се премести на юг, в английския град Нюкасъл, за да се избяга от прекалено големия интерес в Шотландия. Въпреки смяната на местоположението футболистите на шотландския клуб не изневериха на себе си и налетяха на бой на фотографите, които ги чакаха на излизане от бара "Бъфало Джо" в Нюкасъл.

Равносметката: 4-има арестувани от Селтик, начело с неукротимия Нийл Ленън, Боби Пета, Йохан Мялби и Йос Валгерен. На фона на бъркотията в Нюкасъл празненството в Глазгоу изглеждаше като сбирка за годишнината от завършването на девическото училище...

9. Лийдс (2001)

Какво ли може да се обърка по време на тематично каубойско коледно парти на Лийдс, подкрепено с 10-часов запой? Абсолютно всичко! Ръководството на Лийдс обаче реагира навреме. След като не успяха да озаптят 30-те футболисти, шефовете спешно извикаха 10 охранители, които да следват разбеснелите се играчи по улиците на Лондон. Но дори гардовете не успяха да опазят тълпата футболисти и новодошлият Роби Фаулър завърши вечерта в затвора, след като нападна папарака Бен Лак и разби фотоапарата му. „Не мога да разбера защо реагираха по този начин - оплака се самият фотограф. - Сигурен съм, че Роби Фаулър е бил сниман и преди.” Да, Бен, но едва ли когато е гаврътнал 4, 5 или 6 уискита!

Вижте останалите случаи в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback