Снимка: Reuters
fallback
Съдбата помогна по-драматичен и същевременно ироничен начин на опечаленият бразилския отбор Чапекоензе в борбата му да се класира за финала на Копа Судамерикана. Точно на път за първия финал в турнира, който е вторият по-важност турнир в Южна Америка, самолетът на бразилците катастрофира, като отне живота на почти целия отбор.
 
Gol.bg припомня пътя на бразилците към злополучния финал.
 
На 1/8-финалите на турнира Чапекоензе елиминира аржентинския гранд Индепендиенте, който е печелил 14 пъти шампионата на Аржентина. Съперниците си размениха по две нулеви равенства, което наложи победителя да бъде определен след изпълнение на дузпи. При тях Чапекоензе показа по-здрави нерви и спечели с 5:4, а при ударите от бялата точка се разписа и шампионът с ЦСКА Фелипе Машадо, който загина в катастрофата вчера.
 
В следващата фаза бразилците отстраниха колумбийския Хуниор след 0:1 и 3:0 на реванша, а на 1/2-финалите съперник беше аржентинският Сан Лоренцо, който е по-известен като любимия футболен отбор на папа Франциск. При гостуването си Чапекоензе направи 1:1, а реваншът в Бразилия завърши 0:0 и домакините се класираха на финал с правилото за повече голове на чужд терен.
 
В навечерието на големия финал срещу друг колумбийски отбор – Атлетико Насионал, обаче настъпи трагедията, която разтърси цял свят. Самолетът на Чапекоензе се разби и катастрофата взе живота на 76 души, а едва петима оцеляха като по чудо.
 
Причината за инцидента тепърва ще се изяснява, а основната версия е електрическа повреда.
 
Още за трагедията четете в Gol.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Трагедия ВеселинОВА

преди 7 години

"Съдбата помогна по-драматичен и същевременно ироничен начин на опечаленият..." Какво е ироничното в една такава трагедия? А ти, г-н Веселин Коларов, как може да си драматично *** и неграмотен...!? Друга трагедия е как се правят толкова много правописни грешки в едно изречение?! Последвани от още куп глупости и грешки в целия 'текст'...

fallback