Снимка: Reuters
fallback
Стотици клубове по света изразиха готовност да помогнат на бразилския Чапекоензе след самолетната катастрофа, при която загинаха 71 души.
 
Встрани от трагедията не останаха и испанските грандове Барселона и Реал Мадрид, които се изправят един срещу друг идната събота. Според Midiarrio те са готови да дарят на опечаления клуб всички приходи от предстоящото "Ел Класико", които ще са няколко милиона евро. ПСЖ вече поиска разрешение от ФИФА също да помогне на Чапекоензе в този тежък момент, като дари 40 млн. евро на бразилците.
 
Самолетът на южноамериканците се разби вчера сутринта на 50 км от летището в град Меделин. На борда му е имало 77 души – 68 пасажери и 9 членове на екипажа. Катастрофата взе 71 жертви, сред които и шампионът с ЦСКА Фелипе Машадо, а оцелелите са шестима.
 
Късно тази нощ Чапекоензе трябваше да играе първи финал в Копа Судамерикана (б.р. - южноамериканския еквивалент на Лига Европа) срещу колумбийския Атлетико Насионал. Историята на Чапекоензе е рядко срещана. През 2009 г. отборът беше в четвърта дивизия на бразилския футбол, 2012 г. се изкачи в трета, а през 2014 достигна до елита.
 
Още за трагедията в Колумбия четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

5

преди 7 години

Не те карам да вярваш,просто се мъча да накарам повече хора да си станат от очите.Фактите които съм изложил не са изсмукани от пръстите а са такива каквито сатанистите са ползвали.Изпуснал ли е пилота горивото или са му го изпуснали? Хем го изпуснал за да няма взрив хем самолета паднал захождайки за кацане ,Последно коя версия на сатанистите ти харесва,таз със захождането или таз ,че пилота изпуснал горивото?

4

Анонимен

преди 7 години

Те го направихаГлупости! Миналата година падна самолет пак в Колумбия в покрайнините на Богота и уби хора И на земята.

3

до модераста

преди 7 години

жаагал смачкан и да триеш човек нява да станеш

fallback