Снимка: Reuters
fallback

Италианският колос Ювентус постигна много важна победа в група "Н" на Шампионска лига, след като надделя с 1:0 при гостуването си на Олимпик Лион във Франция. Мачът се разви много драматично, а с успеха възпитаниците на Макс Алегри събраха 7 точки и са на върха в класирането. С толкова е и Севиля, докато французите остават с 3 т.

В началото на първото полувреме гостите бяха по-активни, но чистите голови положения бяха за отбора на Лион, който на два пъти не се възползва пред открилите му се шансове. В 35-ата минута Леонардо Бонучи направи дузпа, която беше изпълнена от звездата на Лион Алексаднре Лаказет. Ударът на острието обаче беше спасен от легендата Джанлуиджи Буфон, с което той затвори устите на критиците, че в последно време се намира в слаба форма.

В началото на втората част капитанът на Юве за сетен показа извънземна класа, а в 53-ата минута "бианконерите" останаха с човек по-малко на терена, след като Марио Лемина беше изгонен от игра за втори жълт картон. После Буфон направи още няколко великолепни спасявания, а в 76-ата минута резервата Хуан Куадрадо вкара фамозен гол, с което донесе измъчената победа за отбора си.

Атаката на домакините поведе атомното им дуо Набил Фекир и Алексаднре Лаказет, а 19-годишният Муктар Диакаби направи своя официален дебют в най-силния клубен турнир. Треньорът на "старата госпожа" Макс Алегри пък се върна към схема 3-5-2, като ветеранът Патрис Евра беше предпочетен като централен защитник пред Меди Бенатия, който доскоро лекуваше контузия.

Вижте подробности от мача, както и всичко най-интересно от Шампионска лига в Gol.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback