fallback

Общ преглед

Изрусените коси се оказаха чест избор и на европейското първенство по футбол тази година, но това не е първото първенство, на което се случва това. От румънския отбор до Аарън Рамзи има достатъчно примери за това, съобщава The Guardian.
 
Ако груповите фази на Евро 2016 ни дадоха материал да анализираме кой ще спечели първенството, то косите на футболистите се въртят само около изрусяването. Благодарение на хора като Ник Гримшоу русата коса при мъжете се превърна в стандарт.
 
Като почнем от уелския играч Аарън Рамзи, минем през Маруан Фелайни и Дивок Ориги от белгийския отбор, за да стигнем до Валон Бехрами от Швейцария, можем да заключим, че с влиянето на водещите футболисти русите коси ще станат още по-често срещани.
 
Боядисването на косите на футболистите не е нещо ново, като някои от опиталите до сега не могат да се похвалят с особен успех, а други го считат за триумф. Например, червената коса на бившата звезда от Арсенал Фреди Люнгберг преди време беше посрещната с голям възторг от феновете му, докато прическата на Неймар на световното през 2014 г. хич не беше посрещната радушно и дори феновете сметнаха, че е допринесла за лошия му късмет и контузия, която го принуди да се оттегли от състезанието.
 
Ако се върнем назад във времето, можем да се сетим и за целия изрусен отбор на Румъния на Световната купа през 1998 г. Какво означават тези нови модни стилове за играчите и техните отбори е спорно - Румъния оглави групата си през 1998 г., класирайки се в последните 16 отбора. Дали това не означава, че трябваше и тази година да се изрусят, за да си донесат повече късмет?
 
За сега изрусяването върши добра работа за Уелс и Рамзи, който бе водещият играч в победата от 3-0 срещу Русия в понеделник, а Швейцария и Бехрами също се радват на своето второ място в А група. Фелани и Ориги и тяхното изрусяване може пък да помогнат на Белгия да се класира за следващия кръг.
 
Обаче, косата на Пол Погба може би съдърна най-много тайни. За първия мач на Франция той имаше същински изрусен петел на главата си. Това говори много за доверието на отбора му в него. Оставаше и да закукурига химна на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback