Снимка: Reuters
fallback

Свирепите хърватски хулигани от агитките на Динамо Загреб и Хайдук Сплит готвят нов удар по Евро 2016, разкриха самите те в социалните мрежи. Заплахата е насочена към утрешното дерби в група D между Хърватия и Испания в Бордо, на което трябва да бъде излъчен победителят в групата.

Такъв мач обаче може изобщо да няма или да бъде прекратен преждевременно, след като хулиганите от Torcida Split 1950 се похвалиха в профила си във Фейсбук, че вече са замислили за мача в Бордо най-различни действия, с които да попречат на провеждането му. "Имаме нов план за Бордо", обявиха от Torcida Split 1950. И подчертаха дебело, че поредната им акция ще бъде насочена само и единствено срещу корумпираната федерация на Хърватия.

До такава акция обаче може да не се стигне изобщо, при положение че днес УЕФА изрита Хърватия от Евро 2016. Очакванията са хърватите да отнесат минимум глоба заради изцепките на хулиганите им на мача с Чехия (2:2).

Но едно по-крайно решение би спестило множество проблеми на организаторите. До такъв развой обаче едва ли ще се стигне след разкритията, че на "Стад Жофроа Гишар" в Сент Етиен е имало недостиг на 150 до 200 стюарди и точно това е довело до ескалиране на ситуацията.

Всичко за Евро 2016 четете тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

Не са ми били хървати, най- са били руснаци под прикритие... Мда, щото само руснаци хулиганстват...

5

Анонимен

преди 7 години

Поведението на хърватските хулигани е недопустимо, но все пак едно сравнение с нас, българите, не е зле да бъде направено. Хърватските фенове не приемат корумпетата от федерацията им и воюват с тях, макар и с толкова насилие, докато вчера дванадесет хиляди български учители като истински овце ръкопляскаха на политици, които открито им се подиграваха от трибуната в Арена Армеец.Ако някой си задава въпроса "защо хърватите са толкова по-напред от нас?" - в това поведение се крие част от отговора!

4

Анонимен

преди 7 години

Ако френските полицаи искаха, нямаше да се стига до безредици и погроми. Това е с цел 'изпускане на парата' и отколоняване на вниманието в грешна посока.

fallback