Снимка: Reuters

Френското правителство настоява градовете, домакини на двубоите от Евро 2016, да наложат забрана за продажба и употреба на алкохол в близост до стадионите и фен зоните.

Още по темата

"Изисках да се вземат нужните мерки относно забраната за продажба, употреба и транспорт на алкохолни напитки в определените райони в дните на мачове, както и в дните, когато фен зоните са отворени за посещение.”, заяви министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов, цитиран от BBC

Може да се окаже, че местните барове и кафенета също ще трябва да хлопнат кепеници. Опасността е запалянковците да използват бутилките като своеобразни оръжия.

"Случилото се в Марсилия е недопустимо. Недопустимо е както за власите, така и за обществото, а най-вече за хората, които обичат футбола”, каза още вътрешният министър на Франция Казньов.

УЕФА вече започна процедура по дисциплинарно наказание на Руския футболен съюз, заради безредиците след равенството 1-1 между Англия и Русия в мач от група "Б” на европейското първенство, игран на "Стад Велодром” в Марсилия в събота.

При следващи провинения на феновете на двата отбора на "трите лъва” и "сборная” по всяка вероятност ще бъдат отнети точки, а е възможно и да бъдат изключени от надпреварата.

Марсилия вече няколко пъти е арена на мелета между агитки, а фенове се сбиха и в Ница и Лил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase