Снимка: БТА
fallback

Полша постигна първа победа на европейски финали, след като се наложи с 1:0 над Северна Ирландия в мач група "С" на Евро 2016. Голът за успеха на Дружина полска заби нападателят на Аякс Аркадиуш Милик малко след почивката. Това е първа победа за поляците, за които това е едва трето участие на европейски първенства.

Командата на Адам Навалка направи силен мач на стадион "Алианц Ривиера" в Ница и даде заявка за елиминациите в конкуренцията на другите два отбора в групата Германия и Украйна, които излизат един срещу друг по-късно тази вечер. Северна Ирландия пък прекъсна серията си от 12 поредни мача без поражение

Фаворитът в този двубоя Полша очаквано владееше инициативата, докато Северна Ирландия разчиташе на коравата си отбрана и дебнеше съперника на контраатаки.

В началните минути командата на Адам Навалка трудно създаваше голови опасности. Доста от центриранията на поляците бяха неточни или неутрализирани, като в атака се изгуби и голямата звезда Роберт Левандовски.

След половин час игра и няколко далечни удари Дружина Полска стигна до най-чистата си ситуация досега в двубоя. Милик проби в наказателното поле през отбраната на северноирладнците, но мощният му удар от 7-8 метра профуча покрай вратата.

В последните минути на първата част пред вратата на Северна Ирландия завря. Капустка стреля мощно от границата на наказателното поле, но стражът на Северна Ирландия МакГовърн изби в корнер.

Секунди по-късно при опасно разбъркване Паздан този път не успя да намери мрежата. До почивката Полша имаше сериозно предимство, но не успя да си вкара головите положения. Северна Ирландия пък се прибра в съблекалнята без отправен точен удар.

През второто полувреме натискът на поляците продължи и в крайна сметка най-активният на терена в бяло и червено Аркадиуш Милик откри резултата.

Нападателят на Аякс получи отлична топка от Блашчиковски и с прецизен удар от границата на наказателното поле простреля МакГовърн. Полша не спря да атакува в търсене на втори гол, с който да си реши мача.

Набезите на Блашчиковски по фланговете не даваха мира на съперника. Северноирландците създадоха смут с две центрирания от статични положения.

След това в 72-та минута резервата Уошингтън се измъка от защитата на Полша, но вратарят Шчесни излезе навреме и улови извеждащия пас.

Всичко за Евро 2016 може да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Симеон

преди 7 години

До 4: Защо?

4

Симеон

преди 7 години

До 3: Защо?

3

до 3

преди 7 години

И ти хич не си добре като те гледам

fallback