Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Европа е футбол! Евро 2016 бе официално открито на легендарния стадион "Стад дьо Франс" в Париж.

Теренът му е видял не една футболна битка, той бе и арена на едно от най-бруталните терористичните нападения срещу френската столица през ноември миналата година.

По време на кратката церемония тази вечер французите заложиха на легендарните си символи – Айфеловата кула, Мулен Руж и Едит Пиаф, чиято вечна песен "Животът в розово" се разнесе над игрището и хилядите футболни фенове. Веднага след това на терена излезе съвременната звезда на френската музика - диджеят Давид Гета.

Церемонията заложи и на кратко пресъздаване на историята на Франция, в която имаше градините край Лувъра, коне, арки, кан-кан и още.

Кулминацията на откриването на Евро 2016 беше ескадрила на френските ВВС, която премина над стадиона, оставяйки цветовете на френското знаме на небето над Париж.

Веднага след това на терена излязоха отборите на Франция и Румъния за първата футболна битка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До 9

преди 7 години

Путин ще е днес на стадиона в Марсилия -Да гледа как сборная ще падне от Лъвовете. За съжаление няма да си тръгне в добро настроение :)))Не ми хареса откриването - те един Давид Гета си имат французите и само него си показват..... и певицата- шведка! хаха Друго си е да ти пее Адел на стадиона и хайде дано англичаните си върнат домакинството, че те знаят как се прави шоу. Go go go ENGLAND!!!!

15

Минаре?

преди 7 години

Само не стана съвсем ясно какво олицетворяваше куполът по средата-минаре наджамия ли беше?

14

!!!!!!!

преди 7 години

Ето това е откриване под страх. Елате в родината ни тук няма страх, дори бежанците ни заобикалят. Само загубилите се по пътя и излъганите идват.

fallback