Снимка: Левски ТВ

Новият треньор на Левски Люпко Петрович ще преследва много високи цели през следващия сезон.

Сръбската легенда днес официално беше представен пред медиите, а основната му задача ще е да изведе "сините" до дубъл в България и добро представяне в Лига Европа.

"Благодаря на Левски, че ме ангажира за треньор и ми даде още един шанс да се докажа. Благодаря също на Стойчо Стоев за всичко, което направи за Левски през този период", бяха първите думи на Люпко Петрович.

"Знам какво представлява Левски още в първия мой престой, когато бях треньор на отбора. Това е клуб с най-много фенове в България. Той търси успеха винаги, разбира се, не аз, а феновете искат от треньора минималното – да се печелят титли, да се побеждава непрекъснато, добре да се представяме в Европа. Това е Левски. И аз ще дам максимума от себе си, за да постигнем именно тези цели, за задоволим всички фенове на Левски от цяла България", каза още Петрович.

"Ако някой знае какво представлява професията треньор, мисля, че аз познавам най-добре тази професия. За да бъде прав, футболният треньор трябва да побеждава. Тази мисъл чух и запомних от моя идол Йохан Кройф, а когато треньорът дойде в един отбор, поема тима и с това отговорността. Няма никакви оправдания за селекцията. Ако вижда, че няма отбор, който да е според неговите възможности и намерения, няма смисъл да се заема да му става треньор", добави Петрович.

В щаба му влизат Елин Топузаков, Асен Букарев, Роко Перота (кондиционен), Ясен Екимов (кондиционен) и Валентин Захариев (треньор на вратарите). "Имаме твърде млади и перспективни треньори – Топузаков, Букарев, Захариев, Роко Перота и Ясен Екимов. Не искам да сменям никого, с всички ще работя, имам доверие в тях. Мога да кажа, че ще се постаря Топузаков и Букарев да станат добри треньори и да им предам своите знания и умения. Напомням само, че през последните две години, когато бях треньор на Мъри Стоилов, той всичко си отбелязваше. Така трябва да действа истинският треньор. И наистина успя. Това е моята максима – ученикът трябва да надмине учителя си. Работих и с Георги Дерменджиев, който е треньор за уважение. Този метод аз ще приложа и с треньорите, които ще работят заедно с мен в Левски", каза още 69-годишната легенда.

"В последните два мача – със Славия и Берое, ще започна подготовката за старт в евротурнирите. Първият мач, както е известно, е на 30 юни и това ще бъде за нас възможност да проверим играчите и да се подготвим за първата среща, а също така това е възможност да ги опозная по-добре", завърши Петрович.

Това ще е втори престой на сърбина на "Георги Аспарухов", като първият е през сезон 2000/01, когато той изведе Левски до титлата. За последно Люпко беше начело на Литекс и води "оранжевите" в скандалното дерби на "Герена", когато отборът на гостите беше изваден от терена и по-късно изхвърлен от "А" група.

Още новини за Левски четете тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase