Снимка: Reuters
fallback

Италианският шампион Ювентус за първи път от началото на сезона оглави класирането в Серия "А", след като победи с 1:0 основния си конкурент за Скудетото Наполи.

Дербито от 25-ия кръг на първенството беше решено от Симоне Дзадза, който с превъзходно изпълнение донесе успеха за домакините в 88-ата минута.

Като цяло чистите голови положения в сблъсъка в Торино се брояха на пръстите на едната ръка, като тактическото надлъгване и здравите единоборства взеха превес. Юве обаче изпревари Наполи с една точка в класирането – 57 срещу 56, и записа рекордна 15-та поредна победа.

Лошата новина за "старата госпожа" обаче е свързана с Леонардо Бонучи, който се контузи и беше сменен принудително. Тепърва ще стане ясно колко сериозна е травмата на защитника и дали ще е готов за първия мач от осминафиналите на Шампионска лига с Байерн Мюнхен на 23 февруари.

Треньорът на Юве Макс Алегри смени схемата от 3-5-2 на 4-3-1-2 заради контузията на Джордо Киелини. В стартовия състав се завърна Сами Кедира, който се излекува от мускулните си проблеми, а защитата беше съставена от Стефан Лихтщайнер, Андреа Бардзали, Бонучи и Патрис Евра.

Маурицио Сари пък заложи на всичко най-добро, с което разполага, начело с атомното си нападателно трио, съставено от Лоренцо Инсиние, Хосе Кайехон и Гонсало Игуиан, който преди двубоя имаше 24 гола от 24 мача.

Видео и мача по минути вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Singapore

преди 8 години

Forza УРЕДЕНИТЕ СРЕЩИ! Поздрави от Сингапур, а Вие си вярвайте, че още има честна игра!!!

fallback