Снимка: Reuters
fallback

Милан спечели голямото дерби с Интер и мечтае за завръщане в Шампионска лига догодина. "Росонерите" се наложиха на "Сан Сиро" с категоричното 3:0 с голове на Алекс през първото полувреме и на Карлос Бака и Мбайе Нианг след почивката. Малко преди попадението на колумбийския национал пък Мауро Икарди профука дузпа и пропусна отличен шанс да направи 1:1.

Така "росонерите" почти убиха мечтите на градския си съперник за титлата. "Нерадзурите", които вече нямат победа в четири поредни мача в Серия "А", са на 4-то място с 41 точки, на 9 от лидера Наполи, докато Милан е на 6-та позиция, но вече с 36 т. и се доближава до заветната 3-та позиция.

Като цяло дербито беше равностоен и резултатът определено не е показателен за представянето на двата отбора. "Червено-черните" обаче оползотвориха открилите им се шансове, за да нанесат втора поредна загуба на Интер с 0:3 след тази за Купата на Италия от Ювентус.

Треньорът на символичните домакини Синиша Михайлович заложи в атака на Нианг и Карлос Бака, докато новото попълнение Кевин-Принс Боатенг остана на резервната скамейка. От своя страна Роберто Манчини изненадващо предпочете Стеван Йоветич пред Икарди за нападател, а привлеченият преди няколко дни Едер започна титуляр за "синьо-черните". Джофри Кондогбия и Фелипе Мело пък седнаха на пейката.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback