Снимка: Reuters, архив

Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков подготвя шоу по случай своя юбилей догодина. Уникалното по рода си събитие е озаглавено "50 години номер 8" и ще се състои на 20 май следващата година на стадион "Васил Левски".

Идеята и желанието на Камата е да сподели празника си както с всички почитатели на футбола у нас, така и с най-големите футболни звезди в света, не само от близкото минало, но и от днес.

"50 години номер 8" няма да е просто приятелски мач, а нещо много повече - грандиозно шоу, което ще събере на едно място все признати футболни легенди от световна величина.

Един срещу друг на националния стадион ще се изправят най-добрите български и чужди футболни играчи, като двата звездни отбора ще са разделени на ритащи с десния и с левия крак.

Имената на гост-звездите, които ще участват в спектакъла все още се пазят в тайна. Първият потвърден е аржентинската легенда Диего Армандо Марадона.

Освен на българския ЦСКА и любимита му Барселона, Стоичков е носил екипите на "Парма", "Ал Насър" (Саудитска Арабия), "Кашива Рейсол" (Япония), "Чикаго Файър" (САЩ) и "Ди Си Юнайтед". (Вашингтон).

Начало на шоуто на 20 май ще започне в 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач се продават в мрежата на Eventim, а цените са от 18.88 до 88.88 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase