Снимка: ПФК Левски

Левски най-накрая се уреди с дългоочакваното крило. "Сините" подписаха договор за две години с французина Линел Китамбала.

Преговорите между двете страни бяха тежки и продължиха няколко часа, но в крайна сметка се стигна до щастливата развръзка. Новото попълнение на столичани ще играе с фланелка №99 на гърба си.

Китамбала започва кариерата си в Оксер, след което е преотстъпван на Дижон преди да бъде трансфериран в Лориен. След това преминава в Сент Етиен.

Там той играе три сезона, а в един от тях е даден под наем на немския Динамо Дрезден, който тогава играе във Втора Бундеслига.

Следва завръщане в Оксер, отново под наем, за да се стигне до лятото на 2014 година, когато Линел Китамбала преминава в белгийския Спортинг Шарлероа.

Китамбала е деветият нов играч на "Герена" през лятото, като в това число влиза и Владимир Гаджев, който не си намери нов отбор и отново парафира с Левски.

Преди това "сините" се подсилиха още с Джереми де Ноойер и Денис Махмудов, които дойдоха от Спарта Ротердам, Георги Костадинов (Берое), Атанас Курдов (Астана), Максимилиан Карнер (Грьодиг), Умар Диаби (Кошиеца) и завърналият се Живко Миланов.

Вижте тук какви са уменията на новото попълнение

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase