Снимка: Булфото, архив
fallback

Новият сезон в "А" група ще започне с голямо дерби, отреди жребият, който се тегли преди минути.

Шампионът Лудогорец ще има трудно гостуване на основния си конкурент за златото Литекс. Левски пък ще пътува до Пловдив, където ще играе с Ботев.

Носителят на Купата на България Черно море има визита на новака Пирин в Благоевград, а останалите два мача са Славия – Локомотив Пловдив и Берое – Монтана.

През новия сезон първенството ще е от 10 отбора, тъй като ЦСКА и Локомотив София не получиха лицензи. Тимовете в елита ще играят по 4 пъти помежду си и през този сезон няма да има плейофи.

Отборът на Левски може да се "похвали" с най-трудно начало. "Сините" гостуват на Ботев (Пловдив) на старта на 18-и юли, след което са домакини на Литекс. Следват още две тежки срещи далеч от "Герена" - в третия кръг срещу шампионите от Лудогорец в Разград, и гостуване на "Тича" във Варна на Черно море, срещу когото загубиха финала за Купата на България.

Жребий за първи кръг:

Пирин - Черно море

Славия - Локомотив (Пловдив)

Берое - Монтана

Ботев (Пловдив) - Левски

Литекс - Лудогорец

Още новини от български футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Наблюдаващ

преди 8 години

До КоментаторДунав имат още доста да поработят в средната линия и защитата. Вярно, имат голям прогрес за последната година след 2 години при аматьорите. Ето няколко контроли с по-изявени наши отбори - плътно отбелязани по 2 гола всеки мач:Черно море - Дунав 0:2Спартак Пл - Дунав 1:2Берое - Дунав 4:2Черно море - Дунав 4:2

11

Наблюдател

преди 8 години

Има Лудогорец II и Литекс II, a няма Левски II?Къде блейте бе софиенци?

10

dp

преди 8 години

След някоя година като останат още по-малко отбори ще бъдат дерби след дерби:Пирин-Монтана,Хасково-Марек и т.н. и т.н.Какви дербита сънувате като са останали Пенка-Мара ,Мара -Пенка .КОЙ го докара до това положение??????????????

fallback