Снимка: Reuters

Днипро довърши започнатото - изхвърли Наполи и се класира за финала в Лига Европа. Коравите украинци излъгаха с 1:0 на Олимпийския стадион в Киев италианците и на 27 май във Варшава ще играят срещу Севиля за трофея във втория по сила европейски клубен турнир.

Украинците взеха със скандален гол равенството 1:1 преди седмица в Неапол, а тази вечер отново герой за тима бе Йевхен Селезньов с гол в началото на второто полувреме. Домакините за пореден път доказаха, че са корав домакин, след като в пети пореден мач в Украйна не допуснаха гол. Но дори и нещата в атаката им да не вървяха чак толкова много, тимът на Мирон Маркевич извървя пътя от първата среща до финала с едва 12 гола - най-ниското постижение от всички полуфиналисти.

Но какво от това? Днипро изстрада и заслужи първата си битка за голям трофей в европейски клубен турнир. За Наполи на Рафа Бенитес остана утехата, че опитаха, но не успяха. Вратарят на украинците Денис Бойко направи и невъзможното, за да разстрои за втори пореден мач звездите на неаполитаните, начело с Гонсало Игуаин.

На финала Днипро ще се изправи срещу Севиля, които победиха и във втория мач Фиорентина. Те се наложиха с 2:0 като гост.

Всичко за развоя на полуфиналите в Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase