Снимка: Булфото, архив
fallback

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов даде своите аргументи за огромните разходи за първия отбор, въпреки незавидното финансово състояние на клуба.

Именно неоправданите заплати на треньорския щаб и футболистите накараха един от акционерите Петър Манджуков да оттегли подкрепата си за клуба.

Томов призна, че стратегията му е всички ресурси да бъдат хвърлени за издръжката на първия отбор с цел постигане на някакви успехи и евентуално възвръщаемост на средствата от трансфери и участие в Европа.

Шефът на ЦСКА обяви, че в момента дълговете на ЦСКА възлизат на около 12 млн. лева.

"Играем на ръба", призна Томов и добави: "Има два стратегически подхода - единият е свиване на разходите и борба за 7-8 място в класирането. Другият е - хвърляме всичко за първия отбор, играем по ръба и ние избрахме него", каза Томов.

Той изнесе данни за разходите направени през миналата година, които възлизат на 14,3 милиона лева. В това число е издръжката на първия отбор, която е близо 5 милиона лева, около 4 милиона за стари задължения, 900 000 за ДЮШ и администрацията, капиталови разходи около 500 000 лева, в които влиза и ремонтът на сектор "Г".

В графа "други" са 1,5 милиона, в това число лагери, транспортни разходи и т.н. Общите дългове към момента, по думите на Томов, са сведени до 12 милиона лева.

Клубът дължи на НАП 9,6 милиона лева, от които 8,4 милиона са обезпечени. Томов отчете и загубите за клуба заради ранното отпадане от Европа от Зимбру. "Отпадането от Зимбру ни открадна половин милион", каза Томов.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 години

кремиковци украде, цска украде и все са му малко парите....

27

Анонимен

преди 9 години

Този е като гръдския вароФакис. Колкото и пари да му дадеш, все са му малко

26

Иван Николов

преди 9 години

Коментираѝте сориозно- не просташки!

fallback