Снимка: Reuters
fallback

Челси победи с 1:0 Уест Хем в среща от 28-ия кръг на английската Висша лига. Двата отбора сътвориха истински спектакъл на стадион „Ъптън парк”, изпълнен с красив и бърз футбол и много опасности пред двете врати.

Успехът за гостите обаче дойде със спорен гол на Еден Азар през първото полувреме, при който останаха сериозни съмнения за засада. С 3-те точки Челси събра 63 т. и запази аванса си на върха пред Манчестър Сити на 5 т. Освен това лондончани са и с мач по-малко.

Черната серия на „чуковете” без победа във Висшата лига пък се увеличи на 7 двубоя – 4 поражения и 3 равенства. За последно те подчиниха Хъл Сити с 3:0 на 18 януари. Това е и втора поредна загуба за тима в лондонско дерби, след като в миналия кръг отстъпи с 1:3 от Кристъл Палас. Така Уест Хям се смъкна на 10-та позиция, оставяйки с 39 т.

Мениджърът на домакините Сам Алардайс заложи на най-добрите си налични футболисти. Атаката поведе Диафра Сако, който в задни позиции беше подпомаган от Стюърд Дауининг и Енер Валенсия. Алекс Сонг пък беше оставен на резервната скамейка, а специалистът заложи на трима опорни полузащитници в лицето на Кевин Нолан, Кояте и Марк Нобъл.

В отсъствието на наказания Неманя Матич, Жозе Моуриньо отново пусна Курт Зума като опорен халф, а предни позиции заложи на обичайното трио – Оскар, Еден Азар и голмайстора на отбора Диего Коста.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback