Снимка: БТА
fallback

Вечното дерби между ЦСКА и Левски не мина без инциденти. Фенове чупиха седалки, други нахлуха на пистата на стадиона, а снежна топка улучи треньорът на червените Стойчо Младенов и той за кратко изгуби съзнание. За щастие големият сблъсък на стадиона е бил избегнат благодарение на полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Oще по темата
От там обясниха, че напрежението сред публиката е ескалирало около 17.50 ч. и това е наложило намесата на полицията. Фенове от сектор „Б“ счупили части от оградата и нахлули на пистата. Други фенове от същия сектор чупили и хвърляли седалки. „Със своевременната полицейска намеса беше предотвратено разрастването на безредиците.”, категорични са от МВР. В мелето са пострадали двама полицаи, които  са откарани в болница.

Общо 70 човека са отведени в районните управления на СДВР преди, по време и след футболната среща. Както Dnes.bg писа първоначално бяха задържани 55. Впоследствие още 15 бяха отведени в полицията за носене на забранени предмети и вещи по време на спортни събития. Един от феновете преди влизането на стадиона се е държал грубо и арогантно, не е изпълнил полицейско разпореждане и е ударил полицай.

По този случай е образувано досъдебно производство, материалите ще бъдат докладвани в Софийската градска прокуратура.

Снежна топка пък удари треньорът на ЦСКА. "Да, удариха ме в главата. Загубих за част от секунди съзнание. Трябва съответните органи и комисии да вземат мерки”, каза Стойчо Младенов след мача и предупреди: „Утре, други ден ще умре човек. Домакините не бяха подготвили терена и нямаше организация за такова взривоопасно дерби”, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 9 години

Това в нормална държава никой няма да ги търпи, а полицията да спре да ги гледа всеки мач как чупят, а да започне да ги БИЕ. БОЙ до откат и водоструйка да ги полива.

67

кали

преди 9 години

То от възпитанието идва всичко

66

dsdsa

преди 9 години

Закривайте вечното дерби.....

fallback