Снимка: БТА

Локомотив София успя да постигне победа с 3:1 над Ботев Пловдив в среща от 12-ия кръг на родната "А" група.

След тази среща "Железничарите" заемат са 5-и в класирането с актив от 20 точки.

Ботев от своя страна е на 7-ата позиция с две точки по-малко.

Домакините започнаха мача по най-добрия възможен начин и стигнаха до попадение в 15-ата минута.

След изпълнение от корнер от дясно на вратата на Стаховяк, топката бе центрирана в наказателното поле. Там Иво Иванов нанесе удар, който не бе особено силен, а стражът на гостите подцени ситуацията и първоначално улови топката, но след това я изпусна и така тя се озова във вратата му.

В 29-ата минута домакините удвоиха аванса си след красив гол на Том. Той със силен и плътен удар от дъгата прати кълбото в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Десет минути след това страстите се нажежиха, след като топката срещна ръката на Елтон, след центриране на Иван Цветков. Гостите претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена, макар че можеше спокойно да бъде свирена

В 44-ата минута фенове на Ботев пък нахлуха на пистата и се наложи стюардите да се намесват както и Вили Вуцов, за да укротят гневните привърженици.

В 69-ата минута Ботев все пак намали. Христов центрира в наказателното поле и там се получи разбъркване, като топката достигна до Чунчуков, който овладя на гърди и прати топката в мрежата.

Локо обаче уби интригата десет минути след това, вкарвайки трети гол. Генов получи пас от дълбочина и изчака Романов да набере скорост, след което го намери и последният с техничен прехвърлящ удар реализира.

Малко преди края Васев от състава на гостите бе изгонен след втори жълт картон, а до края резултатът остана непроменен.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase