Валери Божинов. Снимка: Reuters

От Спортинг Лисабон са уволнили дисциплинарно българския национал Валери Божинов, пише португалското издание "Рекорд".

Още обаче няма анонс в официалния сайт на лисабонския клуб, но ако информацията e достовена, се очаква такъв да бъде пуснат до края на деня.

Причината за раздялата според изданието е неявяване на работа.

Божинов предпочиташе да се готви в България през лятото, вместо да тренира със Спортинг, като не веднъж и два пъти се оправдаваше, че не е бил търсен от португалския клуб.

Преди няколко дни стана ясно, че може да има дисциплинарно уволнение за българина, след като той остана в България заради операцията на своя биологичен баща, който бе опериран от тумор. Божинов обаче е бил до своя родител, без да има позволението на своя клуб.

"Баща ми има рак. В тази ситуация за мен беше невъзможно да пътувам до Португалия. Трябваше да бъда с него. Всичко това беше обяснено на Спортинг от моя мениджър и моя адвокат. Ние изпратихме имейл на клуба. Въпреки това от Спортинг не ми се обадиха, за да ми съобщят кога трябва да се явя", сподели Божинов пред "Рекорд".

Божинов премина в португалския клуб преди две години, но така и не успя да се наложи в тима и набързо бе отпратен под наем в отборите на Лече, Верона и Виченца. В нито един от трите отбора обаче той не блесна и в крайна сметка от доста време не е играл. Заради това загуби и мястото си в националния тим.

Още спортни новини вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase