Още като премиер Борисов обичаше да разпуска на стадиона. Снимка: архив, Булфото
fallback

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов дебютира в "Б" група за своя отбор "Витоша" Бистрица в мач срещу "Раковски".

Бившият премиер не изигра цял мач, а беше сменен в 53-тата минута от Петър Петров. "Бистришките тигри" не успяха да стигнат до победа и направиха нулево равенство с опонентите си от "Раковски". Мачът се игра снощи от 18.00 часа.

Във временното класиране на "Б" група тигрите са на 9-о място с 4 точки. Досега те са изиграли три мача – един е завършил с победа, един със загуба и сегашния равен.

Както Dnes.bg вече писа, Борисов е картотекиран в БФС като играч на “Витоша“ Бистрица.

На 54 години бившият премиер постави рекорд за най-възрастен професионален състезател в историята на българския футбол. Досега постижението държеше роденият през 1963 г. собственик на "Любимец" Атанас Сталев, който имаше картотека между 2009 и 2011 г.

Отборът нашумя още, докато беше в долните групи именно заради Бойко Борисов – тогава премиер, в състава му. Клубът е по-известен с името Бистришките тигри – така нарича отбора си лидерът на ГЕРБ. Страстта му към футбола вкара него и съотборниците му в скандал.

Миналата година стана ясно, че правителственият Авиоотряд 28 е возил Бистришките тигри и футболистите на отбора на бившия член на ГЕРБ Емил Димитров - "Чавдар" Етрополе, до Варна, където играли приятелски мач.

В 42-рото Народно събрание беше сформирана и специална комисия, която да разследва полетите на Авиоотряда.

Футболните подвизи на експремиера го вкараха и в състезанието за "Футболист на годината". Той обаче реши да се откаже, въпреки че водеше солидно в анкетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Въпрос?

преди 10 години

От кога в Б-група има и пидалкса серия?

108

Хипертоник!

преди 10 години

Значи номера с кръвното през пролетта е бил пунта мара!

107

ашкулсум борисов

преди 10 години

кюфте бабаит куджа кафъла топка кючек , матрял будала, ашколсум борсук сран пехливан , иефендим ибулгаристан будали.../И КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЧЕ ТАЯ ТВАР НИ Е ПРИМЕР ЗА НАРОДЛЮБИЕ И ГО СРАВНЯВАТ С ЛЕВСКИ/ СРАМ

fallback