Снимка: архив, Булфото
fallback

Отборът на Ботев Пловдив официално ще участва в Лига Европа, като ще заеме мястото на ЦСКА, чийто тим практически бе обявен в несъстоятелност.

С официално писмо от УЕФА до БФС "Канарчетата" бяха потвърдени като третият български отбор, който да представлява страната ни във втория по сила евротурнир.

Сагата около евентуално участие на Ботев в Европа продължи цели три дни, но в крайна сметка българският футбол успя да постигне своебразен триумф извън терена.

Съперник на пловдивчани в първия предварителен кръг ще бъде Астана (Казахстан), като мачовете са на 4 и 11 юли.

На същите дати играе и другият ни представител в тази фаза на състезанието - Левски, който също ще трябва да пътува до Казахстан, за да премери сили с местния Иртиш.

Носителят на Купата на България Берое се включва направо във втория предварителен кръг и ще има за съперник израелския Апоел (Тел Авив). Шампионът Лудогорец пък се падна със Слован Братислава.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЕвала на БФС и Борислав Михайлов че два дена се мъчиха да накарат УЕФА да допусне Ботев !!!

7

Анонимен

преди 10 години

ЦСКА -65 години трови атмосферата в българския спорт - ведомствения клуб на ЦК на БКП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТ ЗАВИНАГИ - червени петолъчки на фанелките си - позорен факт без аналог в белия свят!!

6

Жълто-зелена Тракия

преди 10 години

Ботев и Берое в Евротурнири!!! Класика....Това не се случвало от десетилетия! Тракия с 2 отбора в Европа!

fallback