Отборът на Вихрен оглави класирането в „А” футболна група преди днешните срещи, след като вчера победи с 3:2 Ботев (Пловдив) пред около 3000 зрители на стадиона в Сандански.

Въпреки изключително тежкия терен домакините наложиха своя нападателен стил още от самото начало на мача.

Само в разстояние на осем минути – между 21-та и 29-та, футболистите на Петър Жеков успяха да отбележат три попадения във вратата на дебютиралия за Ботев вратар Станев.

Първо бившият халф на Левски Саша Симонович със силен удар от 25 метра откри резултата и наниза второто си поредно попадение за Вихрен, а четири минути по-късно Фуртадо удвои с удар от около 30 метра.

В 29-та минута на двубоя комбинация между Симонович и Фуртадо завърши с втори гол за португалската сензация в мача. Десет минути по-късно Видолов подаде от пряк свободен удар на Атанас Въргов, който се разписа за 3:1. Крайният резултат в мача оформи Георги Андонов в последните секунди на първото полувреме.

В Стара Загора Берое победи новака в групата Пирин 1922 с класическото 3:0, като всичките попадения паднаха след почивката. В 47-та минута Айзък Куоки откри резултата, възползвайки се от грешка в защитата на гостите. Великолепната си форма до края на мача демонстрира Иван Танчовски, станал автор на останалите две попадения.

В последния мач игран вчера Родопа победи Беласица с 2:1, като срещата бе наблюдавана от около 100 души. Във временното класиране преди днешните срещи начело е Вихрен с 18 т., следван от ЦСКА – 16, Локомотив (Сф) с 15, а Левски и Черно море имат по 12 точки.

Програмата за днес :

15:00 ч. :

Черно море – Левски

Марек – ЦСКА

16:00 ч.

Локомотив (Сф) – Локомотив (Пд)

Славия - Литекс

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase