Габриел Батистута
fallback
Аржентинският голмайстор Габриел Батистута обяви официалното си оттегляне от професионалния футбол на официална пресконференция късно снощи.

“Обявявам твърдото си решение да се оттегля от футбола и искам да използвам възможността да благодаря на всички, които помогнага кариерата ми да е толкова успешна,” каза Батистута.

Решението си аржентинецът взе само два дни след изтичането на контракта му с катарския Ал Араби. През настоящата година Батигол страдаше от контузии и изигра едва три мача, в които не успя да се разпише.

Батистута, който има 56 попадения от 78 мача за националния отбор на Аржентина, обяви, че възнамерява да се заеме с треньорската професия в бъдеще.

“ Със сигурност ще продължа да се занимавам с футбол, но от другата му страна.”

Футболистът участва на Световните първенства през 1994, 1998 и 2002, като последното му попадение за националния отбор бе срещу Нигерия за победата с 1:0.

Габриел Батистута започва професионалната си кариера в Ню Елс Олд Бойс и се присъединява към италианската Фиорентина през 1991 години, където прекарва девет сезона и се утвървява като един от най-добрите голмайстори в Италия.

През 2000 г. преминава в тима на Рома, а три сезона по-късно за кратко е в тима на Интер преди да премине в Ал Араби.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback