Снимка: БГНЕС
fallback

Надпреварата за туристически полети в Космоса се разгаря все повече – руската агенция "Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист в орбита около Земята, пише bTV.

Oще по темата
Според плановете на агенцията туристът ще направи и космическа разходка около Международната космическа станция. Екскурзиантът ще напусне МКС от руския модул и ще бъде придружен от професионален космонавт, обявиха от "Роскосмос".

До момента общо седем души са пътували до МКС като туристи. Един от последните беше създателят на "Цирк дю Солей" Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009 г.

Все още не е ясно колко ще струва космическата разходка.

Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос" – все още не е ясно как точно ще се подготви въпросният турист за излизане в открития Космос.

Разходките във вакуум са значително по-тежки от всяко друго изживяване извън земната гравитация. Те изискват интензивна и точна работа както на МКС, така и в центъра на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Аха

преди 3 години

С еднопосочни билети ?

143

Въй Въй Въй

преди 3 години

Америка използваха руските услуги за да не пукнат от глад *** умни. Жалки и алчни с доходи по ниски и от някои африкански държави. Мъск изкарва сателити и хора 10х по-евтино от който и да е друг. Десет пъти по-евтино. Илон е бил в Русия да купи ракетни двигатели за 2-3 милиона долара и се разбират за толкова но при сключване на сделката *** му поискали 8. Бай ти Илон се връща в Америка с празни ръце запрята ръкави и си прави сам всичко. Това няма нокой да го каже нали?

142

Анонимен

преди 3 години

Единствената причина САЩ да използват РД 180 е, че им излиза твърде скъпо да си го произвеждат. Дори и да зползват вече съществуващ завод, преоборудването му, обучението на специалистите, изглаждането на технология на производство и пълното и усвояване и тестване ще им струват 7 - 8 милярда долара. За тези пари ще си купуват руски двигатели от тук до края на света ;))) В смисъл, поне още 20 години ;))) При това рискуват да имат аварии до момента, в който всичко е вече тестрвано и проверено.

fallback